6 Haziran 2012

Pancake


MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 140ml süt
- 118gr un
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:
Yumurtaların sarı ve beyazlarını iki farklı kapta ayırıyoruz. Sarısını önce şeker ile çırpıp ardından sütü ilave ediyoruz. Un ve kabartma tozunu da ilave edip bekletiyoruz. Beyazı+tuzu köpük olana kadar güzelce çırpıyoruz. Bembeyaz bir köpük olana kadar bu işleme devam edilemeli. Köpüğü spatula yardımı ile diğer karışıma yavaşça ilave ediyoruz. Kesinlikle hızlı ve çırpar gibi yapılmamalı. Köpük karışımın içerisinde topak topak kalmalı. Şöyle bir karıştırmanız yeterli olacaktır aksi takdirde pancake istenildiği lezzette olmuyor.
Kaşık ile karışımdan alıp hafif yağlanmış tavada pancake'lerimizi önlü arkalı olarak pişiriyoruz. Pancakeler biraz pofuduk görünse de içleri pişiyor bu nedenle krep gibi incecik yapmamaya özen gösterilmesinde fayda var ;) Akçaağaç şurubu ile servis ediliyor olsa da ben reçel ve nutella ile yemeği daha çok seviyorum. Afiyet olsun :)