1 Haziran 2012

Karides & Domatesli Tagliatelle


Karides & Domatesli Tagliatelle

Malzemeler: 

- 200 gr karides
- 250gr Tagliatelle
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- Sızma zeytinyağı
- Taze baharat (ben fesleğen kullandım)
- Tuz
- Üzeri için Parmesan peyniri


Yapılışı:
Tagliatelle'leri kaynar suda pişiriyoruz. Ocağın üzerine koyduğumuz tavaya (ben wok kullanıyorum) zeytinyağı koyup çok az ısınmasını bekledikten sonra küçük küçük kıydığımız sarımsakları ekliyoruz. Sarımsakların rengi hafif değişip koku vermeye başladığında karidesleri ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte güzelce çeviriyoruz. Domatesleri de ilave edip, güzelce erimesini bekliyoruz. Domatesler piştikten sonra tuz ve kıyılmış taze baharatı ilave edip, şöyle bir ceviriyoruz.
Diğer tarafta pişen tagliatelle'leri süzüp, bu karışımın içine ekleyerek harmanlıyoruz. Üzerine parmesan peyniri dökerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun :)